Tuesday, October 24, 2006

Mitä tutkimukseni kattaa? Vag gäller min forskning?

Sukututkimuksen metodi ei ole puhtaasti partiarkaalinen/matriarkaalinen, vaan olen keskittynyt enemmän miespuolisten Lindrothien tutkimiseen. Syy on yksinkertainen, sukunimi on pysynyt samana ja on siten tutkimuksen alkuvaiheessa helpompi linja tutkia. Naispuolisia suvun jäseniä on tutkittu tilanteissa, jossa tyttö on naitu muuhun sukuun tai päinvastoin, eli tyttö on naitu Lindrothin sukuun.

Useimmat suvun jäsenet ovat kotoisin Norrbottenista tai Lapista. Yksi haara on Kanadassa, Albertassa. Muutamia henkilöitä asunee USAssa, mutta he ovat toistaiseksi paikantamatta.

Suku on lähtöisin Råneån läheltä Jämtön ja Hvitån kylistä. Mukana on ruotusotamiehiä, talonpoikia ja käsityöläisiä.

Yleisimmät sukunimet per tämä päivä:


Lindroth
Nilsson (osa muutettiin Lindrothiksi 1800-luvun alussa)
Henriksson (vuorottelee Nilssonin kanssa aina 1600-luvulle saakka)
Rönnqvist (eräs Lindrohin haara, muutti nimensä, suoraan alenevassa polvessa sukua)

Muita sukuja/Andra släkter bl.a.:

Alatervo, Almqvist, Bergsrtöm, Dahlberg, Dahlgren, Hansson, Holmqvist, Jacobson, Johansson, Johnson, Jönsson, Krook, Larsson, Nordström, Pehrsson, Sundqvist, Zackari sekä Öström.

Tutkimus kattaa pääosin 1600-1899 välisen ajan, tosin monin rajauksin ja varauksin.
1900-luvulta tietoja on hajanaisesti 1950 saakka, lähinnä kirjeenvaihdon tms. kautta.

Erik Wahlbergs släktutredningar (ca 10 000 sidor) omfattar tornedalska släktnamn på båda sidor om Torneälven. Se (link nedan) vad har han forskat gällande Lindroth släkten. / Erik Wahlberg on jo osin tutkinut sukuamme, klikkaa linkkiä alla.

http://lindrothfamily.googlegroups.com/web/wahlberg.pdf?gda=2KwMdDwAAADus_6aM6ifXk-A1kbl1o5RCR4htQQpZlnLtyjQOTd-xv1130KcZDACnL6h9BqtpkIiIkiqUI6bd9Yn5p6G3i_Q

No comments: